Search
  • bravenylife

4. Vihanhallintaa


Kuva: @hopia_photography


Kun ensimmäinen epätoivon aalto alkoi helpottaa, vihan tunne puski pintaan kuin raivo härkä. Adrenaliini valtasi kehon ja mielen. Mielessä oli kuitenkin kaverin neuvo: “älä lähde riehumaan exäsi uuden miehen luo.” Kiukku oli kuitenkin saavuttanut sellaisen mittakaavan että jotain oli pakko tehdä.


Soitin tutulleni joka on pitkään harrastanut thai boxingia ja sanoin että nyt pitää päästä äkkiä hakkaamaan säkkiä ettei homma eskaloidu. Sain numeron ja seuraavalla viikolla olinkin jo thai boxingin starttikurssilla. Tuo päätös osoittautui juuri oikeaksi sillä hetkellä.

Thai Boxing on sen verran rajua touhua fyysisesti, ettei treenin aikana onneksi ehdi ajatella juuri mitään muuta. Se oli täsmälleen sitä mitä kaipasin, hengähdystaukoa kaikista paskoista ajatuksista. Pari kertaa viikossa pääsin purkamaan kiukkuani valvotuissa olosuhteissa mukavassa seurassa.


Kuva: @hopia_photography


Muistan vieläkin kun yksi valmentajista tuli muutaman kerran luokseni ja sanoi: “ei sitä säkkiä tarvitse tappaa. Näyttää ihan nakkikioskitappelulta”. Ja sitä se tavallaan olikin, ilman että kukaan luokkaantui, mitä nyt hiukan omat rystyset.


Suosittelenkin lämpimästi kaikille mitä tahansa liikuntaa erosta yli pääsemisen tueksi. Olkoon se sitten reipasta kävelyä, salilla käyntiä, jalkapalloa tai mitä tahansa. Liikkuessa kroppa tuottaa endorfiineja ja se nostaa hetkeksi mielialaa. Ja samalla voi jutella muiden harrastajien kanssa kaikesta muusta paitsi erosta. Aivot kaipaavat tuollaisia säännöllisiä lepohetkiä varsinkin kriisin keskellä. Lyhyesti sanottuna: “perse ylös penkistä niin alkaa helpottaa!”

391 views0 comments

Recent Posts

See All