Search
  • bravenylife

6. Viikko/Viikko järjestely

Kun eropäätös oli tehty, päätimme ex-vaimoni kanssa että tästä eteenpäin jatkamme viikko/viikko systeemillä. Tahdoimme molemmat viettää lastemme kanssa niin paljon aikaa kuin mahdollista, joten meille tuo järjestely oli ainut oikea ratkaisu. Puhuimme asiasta paljon lasten kanssa ja huomasimme että he rauhoittuivat pian sen jälkeen kun olimme saaneet rauhassa selitettyä heille, miten tästä eteenpäin jatketaan. Kumpikaan meistä ei häviäisi lasten elämästä mihinkään vaan he saisivat viettää kummankin kanssa aikaa yhtä paljon.


Perheellisille ihmisille viikko ilman lapsia saattaa kuulostaa rentouttavalta ja mukavalta hengähdystauolta arjen keskellä, mutta siltä se ei itselle aluksi tuntunut. Alussa ne viikot, jolloin lapset eivät olleet luonani, tuntuivat pitkiltä ja ikävä oli välillä ahdistavan voimakasta. Videopuhelut lasten kanssa kuitenkin helpottivat tuota tunnetta. Oli kuitenkin todella vaikeaa olla kotona yksin.

Aloin aktiivisemmaksi kuin koskaan aiemmin. Aloitin thai boxingin, lisäsin salikäyntejä kalenteriin, juoksin pitkiä lenkkejä jne. Aloin taas pitkästä aikaa tekemään musiikkia, joka nuorempana vei lähestulkoon kaiken aikani. Toisin sanoen, juoksin ikävää ja pahaa oloa karkuun parhaani mukaan. En uskaltanut pysähtyä. Ja se oli siinä tilanteessa hyvä ratkaisu, koska muuten toimintakykyni olisi luultavasti romahtanut.Viikot jolloin lapset ovat luonani ovat sujuneet alusta saakka todella hyvin. Arki täyttyy normaaleista mukavista puuhista leikkeineen ja harrastuksineen. Toki uuteen tilanteeseen on pitänyt totutella ja muuttaa hieman käytäntöjä nyt kun hommaa pyörittää yksi aikuinen kahden sijaan. Päätin että lapset saavat osallistua arkisiin puuhiin entistä enemmän. Käymme ruokaostoksilla lähes tulkoon aina yhdessä. Lapset auttavat valitsemaan päivän ruokaostokset ja pitävät siitä, että kyselen heidän mielipiteitään. He saavat myös auttaa välillä ruoan laitossa. Siinä he oppivat samalla ettei sapuska ilmesty itsestään joka päivä pöydälle.


Kahden kodin järjestelyssä ex-puolisoiden välit ja kommunikaatio ovat avain asemassa. Jotta homma toimii, pitää pystyä keskustelemaan asioista. Meillä tilanne on sen suhteen ollut koko ajan kunnossa ja se onkin helpottanut kaikkien osapuolten elämää. Välillä voi tulla esimerkiksi tilanteita, jolloin voi pyytää ex-puolisoa auttamaan lasten hoidossa. Työmatkat, sairastelut jne. on paljon helpompi järjestää kun keskusteluyhteys toimii. Parisuhteen päättyminen ei automaattisesti tarkoita sitä, että ystävyyden pitäisi päättyä. Vaikka eron jälkeen voikin tuntua siltä, ettei tahdo olla enää tekemisissä entisen kumppaninsa kanssa, hyviin väleihin kannattaa kuitenkin tähdätä. Ja ajan myötä se helpottuu koko ajan. Lapset sitovat vanhempiensa loppu elämät tietyllä tavalla yhteen joka tapauksessa.338 views0 comments

Recent Posts

See All

©2020 by Brave_Ny_Life. Proudly created with Wix.com