Search
  • bravenylife

7. Ruoste

Hei, katso kuinka hiljaa, kaikki käy…


Kuuntelin tänään pitkästä aikaa CMX:än biisin nimeltä Ruoste, klassikko, joka on mielestäni paras koskaan kirjoitettu suomenkielinen balladi. En tiedä kertooko biisi erosta vai jostain aivan muusta. Musiikissa, kuten kaikessa taiteessa, parasta on se, että jokainen voi löytää siitä merkityksiä, jotka syystä tai toisesta puhuttelevat itseä eniten. Musiikki on ollut minulle aina luontevin tapa tunteiden käsittelyyn. Säveltäminen ja tekstien kirjoittaminen on parhaimmillaan terapiaa ja eskapismia, jolla pääsee irti arjesta, mutta toisaalta se voi viedä syvälle tutkimusmatkalle omaan mieleen.
Edellä mainitsemani CMX:än biisi on merkinnyt itselleni aina jostakin asiasta luopumista. Jonkin aikakauden päättymistä, mutta samalla uuden ajan kynnykselle astumista. Niin kuin kaikki asiat, myös parisuhteet ruostuvat ajan myötä. Toiset nopeammin ja toiset hitaammin. Jotkut oppivat elämään ruosteen kanssa kun taas toisille se on merkki siitä, että muutoksen aika on tullut.


Aika on kuin kaksiteräinen miekka. Sanotaan että kaikki hyvä päättyy aikanaan. Sama pätee onneksi myös pahaan. Moni juuri eronnut miettii varmasti sitä, että kauanko paha olo kestää ja jaksanko sen ajan yli. Tuossa tilanteessa ei juurikaan lohduta kliseiset “aika parantaa haavat” kommentit. Itseäni helpotti se kun pari ystävää kertoi minulle omasta surutyöstään. Molemmilla oli mennyt noin vuosi kunnes he huomasivat, että olivat taas jaloillaan ja tunsivat olonsa kokonaisiksi. Konkreettinen esimerkki siitä, kuinka kauan toipuminen saattaa kestää rauhoitti omaa mieltäni heti. Voin nyt yhtyä noihin kommentteihin, sillä noin vuosi eromme jälkeen havahduin siihen, että kaikki on hyvin, ellei jopa paremmin kuin ennen eroa. Jokainen käsittelee surunsa omalla tavallaan ja omassa rytmissä. Asian yli pääsemiseen kuluva aika riippuu toki monesta eri tekijästä; kuinka pahasta kriisistä on kyse, kuinka paljon saa läheisiltä tukea, kauanko juoksee pahaa oloa karkuun ennen kuin uskaltaa käydä läpi ne tunteet, jotka joskus on väistämättä kohdattava jne.
Kaikille teille, jotka nyt kamppailette pahan olon keskellä haluan sanoa: Olkaa kärsivällisiä ja ottakaa hetki kerrallaan. Mikään ei ole ikuista, ei edes ruoste.

307 views0 comments

Recent Posts

See All

©2020 by Brave_Ny_Life. Proudly created with Wix.com