Search
  • bravenylife

1. Ero

Updated: Jan 22, 2020


Kuva: @hopia_photography


23.syyskuuta 2018 oli päivä jolloin tuttu ja turvallinen todellisuuteni mureni palasiksi. Vaimoni kertoi minulle, että hän on löytänyt toisen miehen. Homma tuli itselleni täysin puskista. En osannut yhtään kuvitella että näin voisi käydä minulle. Tuntui että tukehdun pahaan oloon enkä voinut uskoa että tapahtunut oli totta.


Kävelin yksin pitkin pimeitä syksyisiä polkuja. Päällimmäisinä tunteina olivat epäusko, epätoivo, katkeruus, inho, pelko ja viha. Mietin kuumeisesti keinoja korjata tilanne, vaikka sisimmässäni tiesin ettei paluuta entiseen enää ole.


Pahinta koko hommassa oli kun jouduin kertomaan asiasta lapsillemme. Meillä on kolme yhteistä lasta, jotka olivat tuolloin 3-, 5- ja 7-vuotiaita. Kaksi tyttöä ja poika. Lisäksi perheeseen kuuluu vaimoni teini-ikäinen poika, jonka isäpuoli olin ollut siitä saakka kun hän oli 2,5-vuotias. Lapsille shokki oli valtava. En ikinä unohda sitä hetkeä kun he itkivät sylissäni ja pyysivät ettemme eroa. Yritin pysyä rauhallisena ja sanoin etten minäkään tätä halua, mutta joskus aikuisille käy näin. Syy ei ole teidän.


Varsinkin poikani pelkäsi aluksi ettei enää näe minua. Pelko johtui luultavasti siitä, että yhden hänen kaverinsa vanhemmat olivat joskus eronneet ja perheen isä oli muuttanut kauas toiselle paikkakunnalle. Otti oman aikansa että sain hänet vakuutettua siitä, etten häviä heidän elämästään minnekään. Minulle oli heti alusta alkaen itsestään selvää että tästä eteenpäin jatkamme yhteishuoltajuudella, viikko/viikko systeemillä. Se oli mielestäni paras mahdollinen ratkaisu tässä tilanteessa. Niin lapsia kuin aikuisiakin ajatellen.

Pakkasin reppuni ja lähdin vanhempieni luo. Tuntui että tarvitsin heitä enemmän kuin koskaan aiemmin.

876 views0 comments

Recent Posts

See All